Home / Over mij

Leer mij
alvast kennen

Mijn naam is Mirjam van Dam. Als relatietherapeut help ik stellen écht verbinding te maken en meer uit hun relatie te halen.

Ik ben Mirjam, relatietherapeut. Samen met mijn man, twee jonge kinderen en hond woon ik in Amersfoort. Ik ben dol op reizen, nieuwe dingen ontdekken, muziek, uit eten gaan met mijn man, wandelen met onze hond, een knuffel van mijn dochter en de zon op mijn gezicht.

Ik weet als geen ander dat een relatie soms hard werken is. Mijn man en ik raakten ook verstrikt in negatieve patronen in onze relatie. Daarom zijn we snel na ons huwelijk in relatietherapie gegaan.

Wij kozen ervoor het probleem gelijk aan te pakken en niet te wachten tot het een ingeslepen patroon werd. Zodat we de balans weer terug konden vinden. We merken nu dat in iedere nieuwe fase van ons leven, zoals met de komst van onze kinderen, we opnieuw moeten zoeken naar die balans. Maar de basis die we hebben gecreëerd, helpt ons om die balans te blijven vinden.

Ik heb altijd al een fascinatie voor mensen gehad. Zowel voor de mens als individu, kijkend naar persoonlijke ontwikkeling en gedragsverandering als voor de interactie tussen mensen.

In mijn studie Learning & Development in Organisations stond de ontwikkeling van mensen binnen organisaties centraal. Ik heb me hier onder andere de rol van trainer en coach eigen gemaakt. Na mijn studie werkte ik als trainer en teamcoach binnen organisaties. Als trainer droeg ik bij aan de persoonlijke effectiviteit van mensen en onderlinge relaties binnen teams. Want net als een liefdeskoppel, is een team ook een systeem waarin patronen aan de oppervlakte komen.

Na jarenlang teams te hebben begeleid, wilde ik écht de diepte in kunnen gaan met mensen in hun belangrijkste relatie; de liefdesrelatie. Een liefdesrelatie is namelijk enorm bepalend voor je leven en écht een basisbehoefte. Het heeft invloed op je gezondheid, hoe je functioneert op je werk en hoe het met je kinderen gaat. Ik wil de wereld een stukje mooier maken, door stellen hiermee te helpen.

Opleidingen

Learning & Development in Organisations

Hogeschool van Arnhem Nijmegen

Mediation & Conflicthantering

Hogeschool Utrecht

Opleiding Relatietherapie

Balansgroep

Leergang EFT deel 1

EFT Nederland

Houd me Vast training

EFT Nederland
Herliefd Relatiewerk Amersfoort

Hoe we samen te werk gaan

Ieder nieuw traject voor relatietherapie begint met een gratis kennismakingsgesprek. Van beide kanten kijken we dan of we een klik hebben. En ik kan dan bepalen of jullie problematiek binnen mijn expertise valt. Wanneer we besluiten aan de slag te gaan samen, werk ik volgens de wetenschappelijk bewezen methode Emotionally Focused Therapy (EFT). Tijdens de sessies gaan we in gesprek en doen we oefeningen. Dit geeft veel inzicht en helpt jullie begrip te hebben voor elkaar én (weer) te verbinden. Meer weten? Bekijk mijn werkwijze.


Contact opnemen Werkwijze